Lekker de wereld verkennen en bijhouden op welke mooie locaties je al bent geweest.

Dennis Gandasoebrata

visited 2

Uiteraard kun je een wereldkaart ophangen en met fysieke punaises de locaties bijhouden, maar het kan ook op een digitale manier. Met de App Visited houd je bij welke plaatsen je hebt aangedaan, maar ook welke locaties nog op je wensenlijstje staan.

De app biedt een stream aan met verschillende foto’s, vergelijkbaar met de opzet van een sociaal platform zoals Instagram. Handig als je op zoek bent naar inspiratie. Leuk is de mogelijkheid om statistieken bij te houden, bijvoorbeeld hoeveel procent van de wereld je al hebt gezien. Ook kun je statistieken bekijken op basis van activiteiten. Zo zie je bijvoorbeeld in welke landen je hebt geskied.

Visited Travel App maakt gebruik van een redactie. Er worden dan ook regelmatig updates gepost, waarin je leest over nieuwe wetenswaardigheden en activiteiten. Die informatie helpt bij het plannen van een nieuwe reis. Bovendien kun je in de app doelen instellen en hiermee zien hoe ver je – letterlijk en figuurlijk – al op weg bent. Tijdens het bekijken van locaties kun je deze ‘liken’ en hierin je interesse tonen. Bij het vervolgens plannen van een nieuwe trip, haalt de app je eigen selectie op en kun je deze gebruiken om de route te bepalen.

Visited  https://visitedapp.com

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 13.0+ 
Taal: Nederlands, Engels