Grote kans dat je in een vakantieland ook gebruikmaakt van het openbaar vervoer.

Dennis Gandasoebrata

moovit 2

Uiteraard maak je dan bij voorkeur gebruik van de lokale apps, voor de meest accurate informatie. De makers van Moovit geven echter een bruikbaar alternatief. De app verzamelt de ov-gegevens van populaire vakantiebestemmingen. De makers voegen regelmatig nieuwe locaties toe. Inmiddels worden meer dan 80 landen ondersteund.

Naast de statische informatie, waaronder de routes en het soort openbaar vervoer per regio, toont de app ook vertragingen en actuele reistijden. Je kunt meerdere routes opslaan in een lijst met favorieten, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Tijdens het afleggen van de route kun je stap-voor-stap instructies krijgen. Zo hoor je het bijvoorbeeld ook wanneer het tijd is om uit te stappen. Er is ook ondersteuning voor deelfietsen, waarmee je ziet op welke locaties fietsen klaarstaan. Je ziet bovendien realtime waar het geselecteerde voertuig (bijvoorbeeld een trein of tram) zich bevindt.

Er is een gratis versie beschikbaar, maar je neemt de relatief grote hoeveelheid advertenties dan wel op de koop toe.
Naast een app voor Android en iOS, is de functionaliteit ook beschikbaar via een web-app. Zo kun je de routes ook plannen op de computer.

 

Moovit https://moovit.com

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 12.0+ 
Taal: Nederlands, Engels