Speel met deze onlangs verschenen app een virtueel potje tennis.

Maikel DIjkhuizen

Mini Tennis 2

Zodra je een personage hebt gekozen, start je eerst een trainingssessie. Dat is hoognodig, want de bediening is wel even wennen. Gebruik de virtuele joystick aan de linkerzijde om de sporter te bewegen. Met de rechterknop sla je de tennisbal over het net. Hierbij is enig gevoel voor timing belangrijk, want het is natuurlijk de bedoeling dat je de bal binnen de lijnen van het speelveld slaat. Engelstalige instructies vertellen je precies wat je moet doen. Leer onder meer om een bal met topspin, een lobje of een smash terug te slaan.

Na het oefenpotje begint het echte werk. Je neemt het namelijk op tegen andere gebruikers van deze app. Wie het eerst zes punten scoort, wint de wedstrijd. De rally’s zijn soms best lang, waardoor je een zekere wedstrijdspanning ervaart. Een leuke toevoeging is dat je op verschillende ondergronden kunt spelen, zoals gravel, hardcourt en gras.

Het menu van Mini Tennis is vanwege de talrijke opties ietwat onoverzichtelijk. Win zoveel mogelijk wedstrijden en speel vervolgens objecten vrij. Denk bijvoorbeeld aan kleding, schoenen, ballen en rackets. Je kunt deze fraai vormgegeven app alleen in landschapsmodus spelen.

.

PCA sterren 4 5 330

Mini Tennis

4 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.1+, iOS 11.0+
Taal: Engels