Met het gratis Wireless Network Watcher neem je het draadloze netwerk onder de loep.

Dennis Gandasoebrata

wirelessnetworkwatcher 2

Meer grip op wat er binnen je netwerk gebeurt, bijvoorbeeld voor probleemoplossing? Met het gratis Wireless Network Watcher neem je het draadloze netwerk onder de loep. In een compact venster toont het welke apparaten met het netwerk zijn verbonden. Het geeft daarbij niet alleen de naam, maar toont zoveel mogelijk informatie over het aangesloten apparaat.

Naast de apparaatnaam, toont de app het IP-adres, het MAC-adres en de fabrikant van de hardware. Dat laatste werkt in praktijk handig, vooral in omgevingen met veel slimme apparaten en domotica. Op basis van de fabrikantgegevens achterhaal je relatief eenvoudig om welk apparaat het gaat.

Wireless Network Watcher werkt in de praktijk ook goed om te controleren of er geen ongenode gasten op het netwerk actief zijn, bijvoorbeeld bij een gehackt wachtwoord. Wil je meer controle, dan kun je Wireless Network Watcher een melding laten tonen zodra een nieuw apparaat zich aanmeldt op het netwerk. Bovendien kun je apparaten van extra informatie voorzien. Je maakt daarbij gebruik van de kolom User Text.

Je kunt de app gebruiken op verschillende Windows-versies, waaronder Windows 10 en Windows 11. De app werkt alleen op draadloze netwerken; je kunt dus geen analyses uitvoeren binnen een bekabelde omgeving.

 

Wireless Network Watcher
(
www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html)

PCA sterren 4 5 330

4 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows 10 en 11
Taal: Engels