Met het programma MediaInfo heb je meer inzicht in de formaten van mediabestanden

Dennis Gandasoebrata

mediainfo 2

Als het gaat om audio- en videobestanden, heb je vaak te maken met een veelvoud aan bestandsformaten. Denk aan avi-, wmv- en mkv-bestanden. Wil je meer informatie over een mediabestand, dan toont het venster met bestandseigenschappen vaak maar summiere informatie. Met het programma MediaInfo heb je meer inzicht.

Het programma is opgebouwd uit verschillende tabbladen. Klik op een tab voor meer informatie over het deelgebied, bijvoorbeeld over de gebruikte codec. MediaInfo ondersteunt audio- en videobestanden. Ben je een meer gevorderde gebruiker, dan kun je ook aanvullende gegevens interpreteren, bijvoorbeeld hoe de stream is opgebouwd. Ook toont de app allerhande nuttige informatie, zoals de bitrate, de gebruikte compressiemethode en het geluidsformaat binnen een video.

De informatie wordt in compacte rapporten getoond. Het kan handig zijn om de analyses te exporteren in een tekstbestand, bijvoorbeeld als je de data moet delen of in het kader van probleemoplossing.
Verwacht bij het gebruik niet teveel van de tekst en uitleg: de opties worden nauwelijks toegelicht en de makers zijn spaarzaam met het geven van tips of verklaren van de instellingen.

.

 

MediaInfo (https://mediaarea.net/nl/MediaInfo)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows 11
Taal: Nederlands, Engels