Met Phone Test vraag je een gedetailleerd overzicht van de telefoonspecificaties op

Dennis Gandasoebrata

phonetest

Benieuwd uit welke onderdelen de telefoon is opgebouwd, bijvoorbeeld als je problemen met het apparaat moet oplossen? Met Phone Test vraag je een gedetailleerd overzicht van de telefoonspecificaties op. De app geeft informatie over de processor (en het gebruik ervan), de hoeveelheid aanwezig geheugen en de beschikbare capaciteit. Ook biedt het je inzicht in de batterij- en netwerkprestaties.

Prettig aan de app is de relatief grote opties die je kunt aanpassen. In het scherm Instellingen geef je aan welke categorieën moeten worden gecontroleerd en zichtbaar moeten zijn. Zo kun je aangeven dat de sensoren moeten worden getest of dat de antennes voor GPS en communicatie moeten worden geanalyseerd. Tijdens de test verschijnt informatie over de huidige controle en zie je direct de betreffende deelresultaten. Je kunt een individuele test op elk moment overslaan en doorgaan naar de eerstvolgende test.

Het aantal tests is groot en gevarieerd. Voor sommige tests is er ook gebruikersinput nodig. Goed voorbeeld hiervan is de audiotest, waarin je onder meer de microfoon op een goede werking controleert. De app vraagt hierbij om enkele woorden in de microfoon te spreken en het volume via de knoppen aan te passen. De totale functionaliteit is opgebouwd uit drie pijlers: statusinformatie die meer vertelt over het apparaat, tests die controleren op een goede werking en een rapportagefunctie die de uitkomsten en de prestaties aan je presenteert.

.

 

Phone Test (https://inpocketsoftware.com/phone-check-and-test)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android
Taal: Engels