Heb je een Android-telefoon en wil je het toestel controleren op dode pixels, dan kun je gebruikmaken van Dead Pixels Test and Fix.

Dennis Gandasoebrata

deadpixelstest 2

Een dode pixel kan voor flink wat irritatie zorgen. Heb je een Android-telefoon en wil je het toestel controleren op dode pixels, dan kun je gebruikmaken van. Deze app helpt bij het zichtbaar maken van dode pixels. De makers geven aan dat de app ook ‘vastzittende’ pixels op het scherm kan proberen te verhelpen.

De app heeft een eenvoudige opbouw en bestaat uit twee hoofdknoppen. Via de knop Check Dead Pixels zorg je dat het scherm wordt gevuld met verschillende kleuren, waarna je kunt kijken of er dode pixels aanwezig zijn. Deze herken je aan het feit dat ze een afwijkende kleur hebben ten opzichte van de rest van de beeldpunten. Zie je geen afwijkende pixel, dan is er niets aan de hand.

Heb je er wél een gespot, dan keer je terug naar het hoofdscherm en kies je voor Fix Dead Pixel. Op het scherm worden verschillende ‘beelden’ getoond, waarmee wordt geprobeerd om een hangende pixel alsnog correct te laten verschijnen.

De app maakt wel intensief gebruik van advertenties: wees daarop voorbereid.

.

 

Dead Pixels Test and Fix (via Google Play)

 

3 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android
Taal: Engels