Op het gebied van draadloze netwerken kan het een en ander misgaan, maar is er ook vaak ruimte voor optimalisatie.

Dennis Gandasoebrata

inssider 2

Op het gebied van draadloze netwerken kan het een en ander misgaan, maar is er ook vaak ruimte voor optimalisatie. Je kunt hierbij alle hulp goed gebruiken. Met InSSIDer maak je de onderdelen van je draadloze netwerk inzichtelijk: de app toont onder meer het WiFi-kanaal, de kanaalbreedte, signaalsterkte en gebruikte WiFi-modus. Links vind je de verschillende secties. Kies voor See all networks voor een totaaloverzicht.

Nadat je op de knop met verrekijker hebt geklikt, verschijnen de details van het geselecteerde netwerk. Bekijk bij Signal Strength hoe sterk het signaal wordt ontvangen. Bij WiFi Utilization lees je de bezetting af per kanaal: een waardevol inzicht, waarmee je het beste kanaal voor de situatie kunt kiezen. In de kolom ernaast lees je de naam van het netwerk met het sterkste signaal.

Naast het simpelweg tonen van deze ‘statistieken’, hebben de makers ook aandacht besteed aan het in klare taal uitleggen van de situatie. Zo lees je bijvoorbeeld wanneer het netwerk niet optimaal is geconfigureerd of welke verbeterpunt je kunt hanteren voor nog betere prestaties. Ook vind je een aantal stappenplannen en video’s terug waarin de stappen worden toegelicht.

Voordat je met de app aan de slag kunt, heb je een account nodig. Je kunt het account gratis maken.

 

InSSIDer (www.metageek.com/inssider)PCA sterren 4 5 330

4 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows 11
Taal: Engels