Jim’s Toolbox is een app die allerhande geavanceerde systeemprogramma’s overzichtelijk bij elkaar brengt.

Door: Dennis Gandasoebrata

Het venster bestaat uit een zestal tabbladen waarop de tools zijn gecategoriseerd. Op de eerste tab – Systeem Tools ­– vind je snelkoppelingen naar bekende hulpprogramma’s zoals MSInfo en scannen op beschadigde systeembestanden. Ook hebben de makers hier directe koppelingen gemaakt naar items die normaal gesproken flink verborgen zijn. Goed voorbeeld hiervan is het venster om het serienummer van Windows te tonen of om in één keer alle beschikbare opties te zien (de welbekende ‘God’-modus).

jimstoolbox 2

Wie regelmatig met het Windows-register werkt, zal tevreden zijn over de registerprogramma’s. De  tab Registry Tools bevat de optie om het menu van de rechtermuisknop uit te breiden met opties zoals Uitvoeren als Administrator en Take ownership. Via hetzelfde tabblad kun je Windows-beveiliging in- en uitschakelen.

Deze opties geven ook aan voor wie Jim’s Toolbox bedoeld is: gebruikers die weten waarmee ze bezig zijn. Verwacht in het kader hiervan ook niet teveel tekst en uitleg: de opties worden getoond zonder verdere toelichting. Prettig is dat de makers zich niet beperken tot de ingebouwde Windows-programma’s, maar ook verwijzingen opnemen naar externe, waardvolle software. Goed voorbeeld hiervan zijn de Sysinternals-programma’s, zoals Autoruns.

 

 

Product: Jim’s Toolbox, https://cemiltasdemir.wixsite.com3 sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* centrale omgeving voor waardevolle tools
* ook externe programma’s opgenomen
Minpunten: 
* alleen voor 64-bit platformen
* geen toelichting bij individuele tools