Ditto voegt extra functionaliteit toe aan het standaard Klembord van Windows.

Door: Dennis Gandasoebrata

Zo kun je met Ditto meerdere items op het Klembord plaatsen en hier altijd naar terugkeren. De informatie wordt bovendien gesynchroniseerd tussen meerdere computers, zodat je een item van de ene machine op de andere machine kunt gebruiken. De items worden eerst versleuteld, voordat ze worden gesynchroniseerd met andere apparaten. Gekopieerde items beperken zich overigens niet alleen tot tekst, maar kunnen bestaan uit verschillende objecten zoals afbeeldingen en bestanden.

ditto 2

Je opent het Klembord via een eigen pictogram in het systeemvak of via een sneltoets. Een overzicht van items verschijnt. Ditto biedt verder de mogelijkheid om zelf sneltoetsen te definiëren voor specifieke acties. Zo kun je met een sneltoets aparte mappen maken, als je de gekopieerde items wilt groeperen voor meer overzicht.

Inmiddels heeft het standaard Klembord van Windows ook uitgebreider functies dan voorheen, zoals het synchroniseren van items tussen meerdere computers en het vasthouden van meerdere items tegelijkertijd. Toch valt Ditto op een paar vlakken positief op. Zo kun je een grotere hoeveelheid items in het Klembord plaatsen en is het mogelijk om op zoek te gaan naar specifieke items. Vooral bij grote hoeveelheden items komt dat goed van pas.

 

 

Product: Ditto, https://ditto-cp.sourceforge.io



4 sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* items worden versleuteld
* aanpasbare sneltoetsen
* zelf te bepalen opslaglimietr
Minpunten: 
* nog geen integratie met telefoons