Uitgekeken op het standaard Kladblok binnen Windows? RJ Texted is een uitgebreide editor voor code en tekst.

Door: Dennis Gandasoebrata

In de praktijk leent de omgeving zich goed voor programmeurs. Zo is er ondersteuning voor CSS/HTML en kent de software een voorbeeldweergave voor die projecten. Ook is er HTML-validatie aan boord, waarbij de HTML-code automatisch op correctheid wordt gecontroleerd. Je mag de software gratis gebruiken, maar een donatie wordt gewaardeerd.

Je kunt RJ Texted ook goed gebruiken als Kladblok. Zo vinden we slimme extra’s, waaronder een ingebouwde spellingcontrole. Je kunt hiervoor meerdere talen toevoegen, zoals Nederlands. Via de sectie Addons kun je extra functies activeren. Zo zijn er aanvullende woordenboeken beschikbaar en kun je extra highlighters installeren. Deze helpen bij het automatisch onderstrepen van specifieke waarden, bijvoorbeeld tijdens het programmeren.

rjtexted

De omgeving kan in eerste instantie als flink gevuld overkomen, maar je kunt de individuele panelen aanpassen aan je eigen wensen. Via de tabs onderin schakel je tussen de verschillende elementen, zoals een voorbeeldweergave van HTML-code, de eigenlijke editor en een verkennermodus, waarmee je de bestanden kunt ordenen. Bovendien ondersteunt RJ Texted het gebruik van thema’s: hiermee pas je het uiterlijk verder aan.

 

PCA sterren 4 5 330Product: RJ Texted, www.rj-texted.se4 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* ook geschikt voor programmeren
* uitbreidbaar met add-ons
* omgeving tot in detail aanpasbaar
Minpunten: -