Microsoft brengt met Bing – Your AI Copilot een app uit die slim inspeelt op de AI-hausse.

Dennis Gandasoebrata

bing 2

De app maakt gebruik van het Open AI-taalmodel en de werking is vergelijkbaar met de stappen die je neemt om bijvoorbeeld ChatGPT aan te sturen. Zo kun je Bing verschillende taken geven, zoals het maken van een gedicht.

Bovenin het chatvenster van Bing vinden we een aantal voorbeeldvragen. Interessanter is de optie om een gespreksstijl te kiezen. Je kunt hierbij de richting van de conversatie aangeven. Momenteel zijn er drie gespreksstijlen beschikbaar: Meer creatief, Meer gebalanceerd en Meer precies. Welke stijl je uiteindelijk kiest, is grotendeels afhankelijk van het onderwerp waarover je meer informatie wilt. Via de knop Nieuw (rechtsonder in het venster) kun je de huidige conversatie beëindigen en beginnen over een nieuw onderwerp. De woorden kun je intypen, maar je kunt ook kiezen voor stemherkenning. Het bijbehorende antwoord wordt vervolgens niet alleen uitgetypt getoond, maar ook door de app voorgelezen.
Ben je tevreden met een conversatie of een blok informatie, dan kun je de snippet met anderen delen. Je vindt hiervoor een deelknop rechtsboven in het venster.

De Bing-app heeft soms even de tijd nodig om een antwoord te formuleren, maar voelt over het algemeen voldoende snappy aan.

 

Bing (via App Store)

 

3 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 13.0+
Taal: Nederlands, Engels