De makers van Nuws zorgen ervoor dat je gerichter het nieuws kunt consumeren.

Dennis Gandasoebrata

nuws 2

Nieuws is er in alle soorten en maten. De makers van Nuws zorgen ervoor dat je gerichter het nieuws kunt consumeren. Via enkele instelschermen geef je aan waar je nieuwsinteressen liggen. Bovendien geef je aan hoe recent het nieuws mag zijn (bijvoorbeeld het nieuws van de afgelopen vier uur). Heb je eenmaal alle nieuwsberichten binnen het onderwerp gelezen, dan krijg je hiervan een melding.

Bovenin de app vinden we een instellingenmenu. Hierin kun je ook na de initiële configuratie de interessegebieden aanpassen. Ook kun je hier aangeven hoe oud het nieuws maximaal mag zijn. Verder valt op dat de makers kiezen voor een eenvoudige opzet. Zo is het nieuws alleen gepresenteerd als tekst en ontbreken er eventuele afbeeldingen. De letters hebben een prettig leesbaar formaat en de berichten hebben een korte lengte. Je bent hierdoor snel op de hoogte van het nieuws en weinig tijd kwijt met het lezen ervan. Door te swipen, schakel je tussen de verschillende nieuwsberichten en kun je de nieuwsfeed geforceerd refreshen met nieuwe content.

De makers doen er goed aan om het aantal interessegebieden bij verdere versies mogelijk uit te breiden of de lezers de mogelijkheid te bieden om nieuwe suggesties aan te dragen. Tegelijkertijd is eenvoud ook de kracht van de app.

 

Nuws (via App Store)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android, iOS 13.0
Taal: Engels