Met Dreamai geef je in woorden een beschrijving van een gewenste afbeelding op, waarna deze door de app wordt gemaakt.

Dennis Gandasoebrata

dreamai 2

Je kunt AI niet alleen inzetten voor ondersteuning bij het schrijven van teksten, maar ook bij het maken van afbeeldingen. Met Dreamai geef je in woorden een beschrijving van de gewenste afbeelding op, waarna deze door de app wordt gemaakt.

De app biedt ook toegang tot de creaties van de andere gebruikers. Zelf kun je je ontwerpen ook delen. Via de app publiceer je het materiaal op sociale netwerken zoals Twitter, Instagram en TikTok. Ook kun je het materiaal delen via e-mail.

Het maken van een afbeelding gaat eenvoudig: in het vak bovenin geef je de beschrijving van de afbeelding op, op basis van sleutelwoorden. Via Need Inspiration vraag je een voorbeeldbeschrijving voor een afbeelding op. Verder treffen we de knop Add Styles aan. Hier kies je uit een aantal voorgedefinieerde stijlen, zoals anime en digital art.

Eenmaal gemaakte afbeeldingen worden ondergebracht in je persoonlijke archief, dat toegankelijk is via de middelste knop in het hoofdvenster. Om te voorkomen dat je het overzicht verliest, kun je specifieke afbeeldingen toevoegen aan een subsectie met favorieten.

De derde en laatste tab van de app geeft toegang tot de creaties van de community.

 

Dreamai (via Google Play)

 

3 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (verschilt per apparaat)
Taal: Engels