Bij de app WheelBees staat je kenteken centraal. Op basis van je kenteken kunnen andere gebruikers je opzoeken en contact met je opnemen.

Dennis Gandasoebrata

wheelbees 2

Het gaat daarbij om allerhande kleine zaken, bijvoorbeeld het melden van een deur die niet op slot is of een beschadiging aan de auto.

De app volgt de opzet van een sociaal netwerk. Je bepaalt zelf voor welke zaken je contact opneemt. Heb je een bedrijf, dan kun je de auto gebruiken om reclame te maken. Bij gebrek aan een telefoonnummer, vinden klanten je via het kenteken.

Prettig is dat je de app eerst kunt proberen zonder een account aan te maken. In de gastmodus kun je weliswaar nog niet communiceren met andere gebruikers, maar krijg je wel een goed beeld van de mogelijkheden.

Onderin vind je een aantal secties. Via de sectie Kaart kun je de andere gebruikers snel vinden. Prominent aanwezig is de zoekfunctie, waarmee je op basis van een kenteken naar de gebruiker zoekt. In plaats hiervan kun je ook gebruikmaken van een foto of stemherkenning om snel het kenteken op te geven. In hetzelfde venster tref je een geschiedenislijst met eerdere zoekopdrachten aan.

De app staat nog in de kinderschoenen en wordt naar verwachting pas echt bruikbaar bij een flinke gebruikersgroep.

 

Wheelbees (www.wheelbees.com)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 13.0+
Taal: Engels