Soms is het interessant om zowel de camera op de voor- als achterzijde van je iPhone of iPad tegelijk te gebruiken.

Dennis Gandasoebrata

detailduo

Bijvoorbeeld als je jezelf en de groep wilt filmen in een vlog. De beelden blijven als afzonderlijke streams beschikbaar, waardoor je ze na afloop ook kunt lostrekken en in aparte montages en in aparte combinaties kunt verwerken.

De app maakt gebruik van iCloud om je beelden te synchroniseren met andere apparaten. Zo kun je beelden die je met iPhone of iPad hebt gemaakt, vervolgens uitgebreider monteren via de desktop-app op de Mac.

Over montage gesproken: in de app vinden we een aantal effecten om de productie nog interessanter te maken. Goed voorbeeld hiervan is de ondersteuning van green screen, waarmee je de achtergrond van de video’s kunt aanpassen, ook nadat je de beelden hebt opgenomen. Dit maakt de software ook geschikt voor meer serieuze producties, zoals het opnemen van een presentatie. Voor zulke situaties ondersteunt de app ook externe microfoons. Onder de motorkap kent de app een aantal optimalisaties, zoals automatische beeldstabilisatie. Voor het eindresultaat kun je kiezen uit verschillende kleuren en vormgevingen.

Naar verwachting wordt het aantal features de komende tijd nog flink uitgebreid. De makers, van Nederlandse bodem, hebben ervaring met meerdere camera-apps voor Apple-apparaten.

 

Detail Duo (https://detail.co)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 15.0+, macOS 12.0+
Taal: Nederlands, Engels