Niet tevreden met de ingebouwde camera-app van je Android-toestel? Er zijn talloze alternatieve apps beschikbaar.

Dennis Gandasoebrata


opencamera 2Het gratis Open Camera valt hierbij in positieve zin op. Open Camera werkt al vanaf vroege Android-versies (versie 4.0.3 en hoger).

Open Camera bevat alle functies die je van een moderne camera-app mag verwachten. Zo zijn er de basisfuncties voor het automatisch maken van foto’s, maar vind je ook uitgebreide opties voor handmatige fotografie. Daarnaast heeft de maker aandacht besteed aan slimme functies. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een foto maken als je een geluid maakt: handig als je de camera op afstand wilt laten afdrukken. Er is een optie om de meta-informatie uit je foto’s te strippen, zodat de foto minder (privacygevoelige) informatie prijsgeeft.

De maker vindt het belangrijk dat de app gratis en toegankelijk blijft: de app kent geen afleidingen zoals reclamebanners.

Op de website van de uitgever vind je een gedetailleerde uitleg over de werking van de app. Het is belangrijk op te merken dat niet alle functies van de app beschikbaar zijn op oudere Android-toestellen. De app is hierbij uiteraard afhankelijk van de aanwezige hardware.

 

Open Camera (https://opencamera.org.uk)
PCA sterren 4 5 329

 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen:  Android 4.0.3+
Taal: Engels