Maak je vaak buitenfoto’s en neem je de taak heel serieus, dan kun je een blik werpen op Sun Surveyor.

Dennis Gandasoebrata


sunsurveyor 2Deze betaalde app (je betaalt er circa 9 euro voor) geeft je gedetailleerde informatie over de zonsopkomst, zonsondergang en maanfasen.

In de praktijk helpt de app je met het plannen van je fotosessie, door je informatie te geven over de lichtcondities en locaties. Je ziet bijvoorbeeld op welke tijdstippen ‘golden hour’ plaatsvindt, hoe het is gesteld met de zichtbaarheid per locatie en hoe de maan zich over de tijd gedraagt. De app leent zich ook goed voor de meer professionele industrie: bijvoorbeeld als je je bezighoudt met pre-visualisatie en van te voren wilt onderzoeken hoe een bepaald beeld eruit komt te zien.

De app maakt slim gebruik van overlays, waarbij de relevante informatie als extra laag over het fotobeeld wordt geplaatst. Reserveer wel wat tijd voor het verkennen van de app: er wordt een flinke hoeveelheid informatie getoond. Op de tab Photo Opportunities vind je een overzicht van mooie kansen op fotogebied, bijvoorbeeld wanneer er een zonverduistering plaatsvindt. De makers hebben veel aandacht besteed aan de uitleg over de werking van de app en verschillende uitlegvideo’s beschikbaar gesteld.

 

Sun Surveyor (www.sunsurveyor.com)
PCA sterren 4 5 329

 

4 en half sterren

 

Prijs: circa 9 euro
Systeemeisen:  Android, iOS 13.0+
Taal: Nederlands, Engels