Ben je benieuwd naar de prestaties van je telefoon? Met Geekbench 5 krijg je een goede indruk.

Dennis Gandasoebrata


geekbench 2Als je vaak reviews leest, zal de naam Geekbench je niet onbekend voorkomen. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat deze testmethodiek vooral de afgelopen jaren bijzonder populair is geworden. Het programma ondersteunt verschillende platformen: Android en iOS, maar ook platformen zoals macOS, Windows en Linux. De app draait een analyse op je smartphone en geeft vervolgens de belangrijkste resultaten weer.

Interessant wordt het om deze te vergelijken met anderen. Via de Geekbench Browser kun je de resultaten delen en de uitkomsten met andere testers vergelijken. Prettig is dat je op specifieke gebieden kunt inzoomen. Zo kun je bijvoorbeeld snel beoordelen of de smartphone (en de GPU) geschikt is voor fotografie en nabewerking. De makers houden rekening met trends en passen de waarderingsmodellen hierop aan. Zo is er ook ondersteuning voor Augmented Reality en Machine Learning.

De app is niet gratis voor de desktop je betaalt ongeveer 15 euro. Overigens is de eerdergenoemde Geekbench Browser ook een interessant informatiepunt als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon en de specificaties wilt vergelijken.

 

Geekbench 5  (www.geekbench.com)PCA sterren 4 5 329

 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis (€ 15,- voor desktop)
Systeemeisen:  Android 7.0+, iOS 12.0+
Taal: Engels