Heb je mooie foto’s geschoten, maar ben je toch nog niet helemaal tevreden? Dan kun je aan de slag met PhotoRoom Studio.

Dennis Gandasoebrata


photoroom 2

De app is vooral handig als je foto’s hebt gemaakt, waarvan je de achtergrond op een nette manier wilt verwijderen.

De app valt vooral op door de grote hoeveelheid sjablonen. Zo kun je kiezen uit tientallen achtergronden. In de praktijk komt dat bijvoorbeeld goed van pas als je nieuwe profielfoto’s voor je sociale-mediakanalen wilt maken en geen afleidende achtergrond in beeld wilt hebben. Ook als je producten online te koop zet, helpt de app bij het maken van nette foto’s. Als je niet tevreden bent over het automatisch lostrekken van objecten uit je foto’s, kun je dit ook handmatig doen.

Handig is de optie om foto’s als batch te bewerken. Bovendien kun je individuele objecten uit je foto (bijvoorbeeld een tas) bewerken en verbeteren, bijvoorbeeld door een schaduw toe te voegen of met lichteffecten te spelen.

De app heeft een overzichtelijke opbouw en maakt gebruik van tabbladen. Zo is er een tab om foto’s te maken en een tab om foto’s te bewerken, maar vinden we ook een tab waarop alle opgeslagen fotobestanden in een archief zijn ondergebracht.

 

PhotoRoom Studio Photo Editor (www.photoroom.com)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen:  Android (versie verschilt per apparaat), iOS 15.0+
Taal: Engels, Nederlands