Het goed zorgen voor je toestel (en de interne accu) zorgt ervoor dat je er lang mee doet en flink wat foto’s en video’s mee kunt maken.

Dennis Gandasoebrata


accubattery 2

Wil je meer inzicht in de status en gezondheid van je batterij, dan kun je voor een Android-toestel slim gebruik maken van AccuBattery.

In een grafiek toont de app hoe ‘gezond’ de batterij is. Je ziet onder meer hoe vaak er is opgeladen, voor welke capaciteit de batterij oorspronkelijk is ontwikkeld en welke capaciteit inmiddels in de praktijk wordt gehaald. Bovendien zie je hoe het is gesteld met het batterijgebruik per app. De app toont een overzicht van gebruikte apps en toont in een percentage welk beslag er op de totale accucapaciteit wordt gelegd. Ook zie je – afhankelijk van de ondersteuning van het specifieke toestel – hoe warm de accu is en welk voltage op dit moment geldt.

Ben je benieuwd naar andere informatie, dan kun je gedetailleerde statistieken van de accu opvragen. Zo zie je hoe lang het scherm is geactiveerd, wanneer je de accu voor het laatste hebt opgeladen en hoeveel tijd het apparaat in een diepe slaapstand is geschakeld.
De app is opgebouwd uit een aantal tabbladen. Er is een apart tabblad gereserveerd voor historische informatie: hierop wordt duidelijk hoe de gezondheid van de accu zich door de tijd ontwikkelt.

 

AccuBattery (https://accubatteryapp.co)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat)
Taal: Engels, Nederlands