De Galaxy S23 Ultra is een mix van de Galaxy-smartphone met een Galaxy Note, met een bijbehorende S-pen. 

Aad Munsterman en Rob Coenraads


033 galaxy s23ultra front cream 2

Het toestel is voorzien van hardglas met afgeronde hoeken waarbij geen beeld verloren gaat. De bouw is zeer stevig, het geheel voldoet aan IP68 en is daarmee stof- en waterdicht.

Het 6,8inch OLED-scherm is bijzonder helder en kleurecht en heeft een verversing tot 120 Hz. Achter het scherm zien we een snelle vingerafdrukscanner. Zichtbare topkwaliteit!

Hij heeft een snelle en zuinige Snapdragon 8 Gen 2-processor en werkt in combinatie tot 12GB RAM en 1TB geheugen. Het besturingssysteem is Android 13 en krijgt updates tot en met Android 17 en 5 jaar beveiligingsupdates, uitstekend. Draadloos communicatie gaat via de laatste standaarden, de accu meet 4855 mAh.

De 200MP/F1.7 hoofdcamera is bijzonder. Dit heeft voordeel bij weinig licht met mooie foto’s met minder ruis en meer detail en contrast. Pixel-binning beperkt de omvang van de foto’s. Zoomen kan optisch via de telelens tot 10X en in combinatie met geoptimaliseerde optische beeldstabilisatie. Videofilmen tot 8K geeft mooie resultaten. De plaatjes van de 12 MP groothoek- en selfie-camera zien er ook goed uit. Een set topcamera’s. De Note-functie werkt zeer fijn met de geïntegreerde S-pen, tips zijn beschikbaar voor optimaal gebruik. De Samsung Message Guard is een toegevoegde geavanceerde beveiligingsoplossing en privacy-beschermer.

Conclusie: een mooi en modern stuk techniek waarmee de gebruiker weer lang vooruit kan.


Product
: Samsung Galaxy S23 Ultra


4 sterren


Adviesprijs:
vanaf € 1319,- (256 GB) tot € 1819,- (1 TB)

 

Pluspunten:
* handige combitelefoon en notitieblok
* superieure techniek

Minpunten:
* prijs
* zwaar