De nieuwe serie Ring Spotlight Pro beveiligingscamera’s bestaat uit vier modellen waarvan wij de ‘Battery’ testen met een oplaadbare 5800mAh accu.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Ring Spotlight Cam Pro Battery black 2

Deze camera is leverbaar in zwart en wit, 8 x 7,8 x 14,5 cm groot, heeft een lens met 140°H/80°V-beeld, een motion-detector tot zo’n 9 meter, microfoons met ruisonderdrukking, IR-verlichting voor nachtverlichting en aan elke kant een spotlight met warm-wit licht en aan de onderzijde een luidspreker.

Naast standaard 1080p HD-livebeeld, tweerichtingsspraak, geavanceerde bewegingsdetectie, aanpasbare bewegingszones en privacy-instellingen, nachtzicht in kleur en een gebruiksvriendelijke app beschikt hij nu over 3D-bewegingsdetectie met radartechnologie, zicht vanuit vogelperspectief, Audio+ voor verbeterde audio, HDR-video, en dual-band wifi.

De camera heeft geen interne opslag voor beeldinformatie. Zonder abonnement heb je alleen, door beweging geactiveerde, meldingen en live-beeld. Het Basic-pakket omvat 1 apparaat en kost € 40,- per jaar en de Plus-versie is voor oneindig aantal camera’s en kost € 100,- per jaar. Bij beiden krijg je 180 dagen opslag en aanvullende functionaliteit, de Plus biedt nog extra diensten. Het installeren is gemakkelijk; zowel het live- als opgenomen beeld zien er goed uit, HDR verbetert het contrast en scherpte iets en er is helder geluid. Eventueel kan een sirene worden geactiveerd, handig is dat bewegingsmeldingen zijn door te zetten naar een Ring-gong.

Het is een degelijke camera met veel functionaliteit en beeldopslag in de cloud waarvoor een abonnement nodig is, zonder abonnement is het een luxe bewegingsmelder. Voor een camera, waar een abonnement voor nodig is, verwachten we een lagere aanschafprijs.


Product
: Ring Spotlight Cam Pro Battery


3 en half sterren


Adviesprijs: 
€ 229,99

 

Pluspunten:
* veel functionaliteit i.c.m. abonnement
* degelijke uitvoering met optie voor dubbele accu

Minpunten:
* geen lokale dataopslag
* prijs