Met Allavsoft kun je relatief snel videobestanden downloaden van verschillende websites, waaronder YouTube.

Door: Dennis Gandasoebrata

De makers breiden de ondersteuning regelmatig uit voor nieuwe websites. Heb je de video eenmaal gedownload, dan kun je deze via hetzelfde programma omzetten.

Voorafgaand aan de download kun je aangeven welke kwaliteit moet worden gedownload. Ook geef je aan in welk doelformaat je de video wilt opslaan. Bovendien kent Allavoft een ingebouwde videospeler, zodat je de bestanden direct kunt bekijken.

Het programmavenster is opgebouwd uit een aantal tabbladen. Je kunt op de tab Download de url opgeven van de video die je wilt downloaden, evenals de gewenste kwaliteit. Hierbij kun je de video’s per keer downloaden of een lijst opgeven van meerdere video’s. Allavsoft houdt ook rekening met minder gevorderde gebruikers: zo biedt het een lijst van videoprofielen, waaruit je het gewenste formaat snel kunt kiezen. Elk profiel heeft een eigen beschrijving. Die conversiefunctie is in de praktijk erg handig, omdat je de conversie direct na het downloaden kunt laten plaatsvinden. 

allavsoft 2

Je mag het programma gratis gebruiken, maar loopt dan al gauw tegen de beperking van vijf minuten aan. Voor onbeperkt gebruik, vragen de makers circa 20 euro. Naast een Windows-variant is er een Mac-versie beschikbaar.

 

Product: Allavsoft www.allavsoft.com



4 sterren


Platform: Windows, macOS

Pluspunten:
* duidelijke bestandsprofielen
* ingebouwde videospeler
* ingebouwde conversiemogelijkheden
Minpunten: 
* gratis versie heeft 5 minuten-beperking