Heb je de smaak te pakken en ben je de harde schijf aan het opschonen? Soms is het handig om bestanden of mappen met elkaar te vergelijken en te controleren in hoeverre er sprake is van overlap. Beyond Compare helpt met deze taak.

Door: Dennis Gandasoebrata

Er bestaan verschillende manieren om bestanden en mappen met elkaar te vergelijken. Hoe grondiger, hoe tijdsintensiever. 

beyondcompare 2

Je kunt kiezen voor een snel vergelijk. Hierbij worden bestandsomvang en andere eenvoudige kenmerken, zoals de tijd van wijziging, met elkaar vergeleken. Wil je een nauwkeuriger vergelijking, dan kun je kiezen voor een vergelijking op byte-niveau. Een dergelijke actie neemt meer tijd in beslag. Binnen Beyond Compare kun je na afloop van de vergelijking een deel van de bestanden bekijken om ze handmatig te controleren. Dit werkt met tekstbestanden, maar ook met pdf- en Word-bestanden. Voordeel hiervan is dat je de bestanden niet hoeft te openen in een apart programma.

Verder bevat de software nog een paar extra’s. Een hiervan is de mogelijkheid om mappen met elkaar te synchroniseren. Vindt er in een van de mappen een verandering plaats, dan wordt de inhoud automatisch doorgevoerd in de gekoppelde map. Deze synchronisaties kun je plannen, zodat ze automatisch worden uitgevoerd.

 PCA sterren 4 5 329

Product: Beyond Compare www.scootersoftware.com



4 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* meerdere vergelijkingsopties
* planningsfunctie aanwezig
* functies voor gevorderde gebruikers
Minpunten: 
* geen preview-functie vóór bewerkingen