Vind je dammen leuk, dan is Checkers Clash een vermakelijk spelletje.

Maikel DIjkhuizen

Checkers Clash 2

Log in met een Facebook-account en speel tegen bekenden. Wil je dat liever niet, dan kun je de app ook als gast gebruiken. Er verschijnt een bericht dat de ontwikkelaar persoonlijke data deelt met adverteerders. Kies No, thank you wanneer je daar niet op zit te wachten. Er verschijnen vervolgens geregeld willekeurige advertenties bovenaan het scherm, maar die zijn niet zo storend. Daarnaast komt er soms een reclamefilmpje voorbij.

Je begint vanuit het overzichtelijke beginscherm eenvoudig een damspel. Kies hierbij tussen een speelveld met 8×8 of 10×10 vakjes. De bediening heeft weinig om het lijf. Selecteer eerst een zwarte of witte damschijf door erop te tikken. Vervolgens kies je het gewenste vakje op het speelveld. Denk niet te lang na, want je hebt tijdens elke beurt maar beperkte tijd. Tijdens het spel kun je met de tegenstander chatten.

Een pluspunt is dat je Checkers Clash zowel online tegen andere personen als offline tegen computergestuurde tegenstanders kunt spelen. Bij winst verhoog je in het laatste geval de moeilijkheidsgraad. Twijfel je over een bepaalde zet? Vraag dan met het lampje eventueel om een hint.


Checkers Clash

4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 10.0+
Taal: Engels