Voor elk voertuig bestaat er wel een simulator-app. Zo kruip je met Forklift Extreme Simulator in de huid van een heftruckchauffeur.

Maikel DIjkhuizen

Forklift Extreme Simulator 2

Bepaal eerst het gewenste besturingstype. Je kiest hierbij tussen een stuur en pijltjesknoppen. Lees verder de Nederlandstalige instructies om de hefwagen te bedienen. Dankzij de duidelijke aanwijzingen is dat vrij eenvoudig. Gebruik het virtuele gaspedaal en de rem. Je veegt met een vinger over het gaspedaal om de juiste snelheid te bepalen.

Er is in het magazijn een route uitgezet. Die bevat verschillende uitdagingen, zoals het verplaatsen van pallets. Via de pijltjestoetsen aan de zijkant beweeg je de vork omhoog en omlaag. De kunst is om de vork precies onder de pallet te mikken. Je activeert zo nodig ter ondersteuning een extra camera met hulplijnen. Tik hiervoor op het oogje. Verder kantel je de vork tijdens het rijden veiligheidshalve naar achter.

Vaak zijn simulator-apps tamelijk ingewikkeld, maar dat is bij deze fraai uitgewerkte toepassing niet het geval. De bediening is namelijk erg laagdrempelig. De bedoeling is om binnen de aangegeven tijd heftruckopdrachten te voltooien.

Tussen de levels door verschijnen er reclamefilmpjes. Betaal eenmalig een bescheiden bedrag om die te verbergen.

.

PCA sterren 5 329


Forklift Extreme Simulator

5 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.1+, iOS 12.0+
Taal: Engels