Normaal gesproken heb je om te chatten met een andere Apple-gebruiker een werkende internetverbinding nodig. Wat nu als je die niet hebt, bijvoorbeeld in het vliegtuig of in het buitenland.

Dennis Gandasoebrata

Met Near Message heeft de ontwikkelaar naar eigen zeggen een manier ontwikkeld waarmee je met anderen communiceert via je lokale netwerk.

nearmessage 2

Je maakt gebruik van een peer-to-peer- of ad-hoc-verbinding en hoeft dus niet meer online te zijn, zoals wel noodzakelijk is bij de officiële communicatiekanalen van Apple.

Je kunt via Near Message verschillende boodschappen uitwisselen. Zo ondersteunt de app het verzenden en ontvangen van tekst, maar ook van afbeeldingen. Bovendien kun je losse bestanden met elkaar uitwisselen. Via de app kun je op zoek gaan naar contactpersonen in de buurt. Het is hierbij van belang dat anderen de app ook hebben geopend.

De maker heeft de app ontwikkeld voor verschillende apparaten: je kunt Near Message gebruiken op iPhone, iPad en Mac. Op het moment van schrijven is de app nog maar enkele maanden beschikbaar: mogelijk wordt het aantal opties in de loop van de tijd verder uitgebreid.

 

Near Message (via App Store)

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: macOS iOS 15.6+
Taal: Engels