Een app die slim gebruik maakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), is Draw Things.

Dennis Gandasoebrata

Met de app kun je afbeeldingen laten genereren op basis van AI-technologie. Met andere woorden: je hoeft in niets meer zelf te tekenen.

drawthings 2

Je laat de app een afbeelding maken door de gewenste plaat te beschrijven (in het Engels). Je eigen beschrijving wordt door de app geïnterpreteerd en na een klik op Generate volgt een afbeelding. Je kunt de afbeelding direct opslaan en delen, maar in plaats hiervan ook verder aanpassen.

Opvallend is het relatief grote aantal instellingen. Zo kun je basisopties opgeven, zoals de bestandsafmetingen. Ook kun je het aantal ‘stappen’ om tot een afbeelding te komen, opgeven. Hoe meer stappen voor het genereren van de afbeelding worden gebruikt, hoe beter het resultaat. Dit kost uiteraard ook meer tijd. Door met deze instelling te experimenteren, kom je er al vlot achter welke instelling het beste werkt. Ook vinden we opties waarmee je meer ‘artistieke vrijheid’ kunt geven aan het algoritme. Deze instelling bepaalt sterk de uitkomst van de uiteindelijke afbeelding.

De app is beschikbaar voor Mac, iPhone en iPad. Hoewel de functies nog in de kinderschoenen staan, geeft de app een mooi beeld van de kracht en ontwikkelingen die ons op AI-gebied in de toekomst staan te wachten.

 

Draw Things (https://drawthings.ai)PCA sterren 4 5 329 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: macOS 12.4+, iOS 15.4+, iPadOS 15.4+
Taal: Engels