Altijd al een Top 40-nummer willen schrijven? Mogelijk biedt LyriTunes de helpende hand.

Dennis Gandasoebrata

lyritunes 2

Met deze app kun je muziekteksten maken op basis van een beschrijving en kunstmatige intelligentie (AI). De werking is eenvoudig: je geeft een aantal trefwoorden op en drukt op de knop Get Lyrics. Even later verschijnt de songtekst in beeld.

Ben je niet tevreden met de eerste uitkomst, dan kun je de app nieuwe teksten laten genereren. Daarna is het tijd om daadwerkelijk muziek aan de teksten toe te voegen. Je kunt een soundtrack aan de teksten koppelen en zo je eigen muziekproductie opzetten. Binnen de app vind je een lijst met nummers waaruit je kunt kiezen. Voor het inzingen van je eigen teksten (helaas vooralsnog alleen in het Engels) kun je kiezen tussen mannen- en vrouwenstemmen.

Voordat je de app kunt gebruiken, maak je een account aan. Ben je tevreden over de productie, dan kun je deze delen binnen de eigen community van de app. De maker heeft hiervoor een tijdlijn opgezet, waarop elk nummer een eigen positie krijgt. Ook kun je de muziek delen via je eigen sociale-mediakanalen. Ben je nog niet helemaal zeker, dan kun je het resultaat naar het lokale toestel downloaden.

 

Lyritunes (www.lyritunes.com)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie afhankelijk van toestel), iOS 13.0+
Taal: Engels