Apps die je helpen bij het bijhouden van je persoonlijke doelen, zijn er uiteraard in alle soorten en maten.

Dennis Gandasoebrata

gola 2

Sommige apps vallen op tussen de rest, en daar besteden we dan ook graag aandacht aan. Van Nederlandse bodem komt Gola. De app neemt je stapsgewijs mee door het stellen van de juiste doelen en het inrichten ervan.

Zo kun je kiezen tussen verschillende doelen. Er is bijvoorbeeld een enkel doel (door de makers goal genoemd), zoals het leren van een nieuwe taal. Daarnaast zijn er subdoelen, die nodig zijn om het doel te behalen. Verder kent de app nog andere soorten goals: Progress Goals (die je behaalt naarmate het jaar verstrijkt), concreter Value Goals (waarbij je een waarde opgeeft, zoals ’15 films kijken’) en Open Progress. In het laatste geval rond je het doel af aan het einde van het jaar en is het minder hard gesteld (bijvoorbeeld ‘Zo veel mogelijk sporten’).

Je kunt het uiterlijk van de app naar je hand zetten. Via de app kun je herinneringen instellen, zodat je je doelen niet uit het oog verlies. Bovendien is er een sectie gereserveerd voor persoonlijke goals, die niet standaard zichtbaar zijn in de interface.

 

Gola - Goal Tracking (via App Store)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 16.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels