De Samsung Galaxy Z Flip4 is een smartphone die verticaal kan dichtklappen en op veel punten verbeterd, zoals het schaarmechanisme met het aluminium frame.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


001 kv galaxy zflip4 color combo 2p 2

De Qualcomm Snapdragon 8+ Gen biedt hoge prestaties en efficiënt accugebruik. 8 GB aan werkgeheugen is genoeg voor standaard gebruik; ons model heeft 128GB opslaggeheugen terwijl ook 256 of 512 GB beschikbaar is, maar er is geen optie voor een sd-kaart. De snelle vingerafdrukscanner vinden we aan de zijkant.
De 12MP hoofd- en breedbeeld-camera en aan de voorkant de 10MP selfie-camera geven prima resultaten zoals we kennen van de hogere klasse Samsung-camera’s: mooie heldere plaatjes die de werkelijkheid benaderen. Het voorschermpje kun je ook gebruiken voor selfies met de hoofdcamera.
De accu met 3700mAh betekent dagelijks opladen en duurt met 25W een kleine anderhalf uur van leeg tot volledig opladen (draadloos opladen kan ook).

De afmetingen zijn opengeklapt 72 x 165 x 7mm en ingeklapt 72 x 85 x 17 mm en dat met 188 gram. De telefoon past dus prima in een broekzak of kleine tas. Het mooie scherm valt op bij openen en heeft een geweldig 6.7” amoled-schermpaneel uit twee delen met een resolutie van 2460 x 1080. Dichtgeklapt is er een handig infoschermpje van 1.9inch met standaard tijdweergave en acculading en het biedt meer mogelijkheden.

Android 12 gaat vergezeld met het uitstekende updatebeleid van Samsung.

De Flip4 is een bijzondere telefoon, mede dankzij de verbeteringen maar ook het leuke en handzame ontwerp, een echt Hebbedingetje!


Product
: Samsung Galaxy Z Flip4, SM-F712B


3 en half sterren


Adviesprijs:
vanaf € 1099,-

Pluspunten:
* compacte unieke klaptelefoon
* mooie specificaties

Minpunten:
* accu mag groter
* veel Samsung-bloatware