De Redmi Pad is een middenklasse Android-tablet met een aantal bijzonderheden zoals een 60/90Hz scherm, een 4-luidspreker systeem en een flinke accu van 8000 mAh.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Redmi Pad 1 2

Het stevig gebouwde model met matte metalen achterzijde en glanzend hardglas aan de voorzijde is leverbaar in grafietgrijs, maanlicht zilver en mintgroen. Het gewicht is met 445 gram niet te zwaar en met iets meer dan 7mm dik ligt hij goed in de hand.

Het IPS-scherm meet 10,6 inch met 1200 x 2000 pixels met een maximale helderheid van zo’n 400 nits. Prima voor gebruik binnen en ook voor buiten, maar niet in de felle zon. Overigens is hij gecertificeerd bij weinig licht: je ogen worden beter beschermd en voelen comfortabeler.
De gemiddelde Mediatek Helio G99-processor werkt samen met voldoende 4GB DDR4-geheugen en 128GB opslag. Het aanwezige Android 12 krijgt nog 2 generaties c.q. 2 jaar aan updates en er zijn 3 jaar beveiligingsupdates. Verder is er Wi-Fi 5, maar geen NFC en GPS.
De 8MP-camera’s zijn primair voor videogesprekken en scannen en doen daar goed werk, leuk is dat je tijdens een video-gesprek een brede video-opname kunt maken. De 4 luidsprekers met Dolby Atmos klinken redelijk.
De prima accu met 8000 mAh heeft een minimale gebruiksduur van 10 uur; opladen met de meegeleverde lader van 0 tot 100% gaat in circa 2 uur.

Deze interessante tablet voor algemeen gebruik met veel extra’s met gemiddelde specificaties kan aardig meekomen, ondanks dat het geen high-end tablet uit de duurdere Android-prijsklasse is.


Product
: Xiaomi Redmi Pad 4+128GB, model


3 en half sterren


Adviesprijs:
€ 329, -

Pluspunten:
* bijzondere extra’s
* goede  prijs-prestatieverhouding

Minpunten:
* gemiddelde specificaties
* soms minder soepele bediening