De EcoFlow Delta 2 is geen noodstroomvoorziening, maar een accupakket. Die kun je op verschillende manieren opladen en kan eenmaal opgeladen diverse elektrische spanningen afleveren.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Ecoflow

De capaciteit van ons testmodel meet 1024 Wh waarmee je dus 1 uur lang ongeveer 1 KW aan kan onttrekken vanaf diverse aansluitingen met meerdere spanningen. Er wordt gebruikgemaakt van LFP-accu’s voor lange levensduur, geen onderhoud, efficiënt laden en laag gewicht. De Delta 2 weegt 12 kilo en 21 x 40 x 28 cm groot.

De invoer kan 230V wisselspanning zijn, zonnepanelen of een 12V accu, qua output zitten aan de achterzijde 4 230V aansluitingen en een 12V aansluiting en vooraan 4 usb-a/2.4A aansluitingen en 2x usb-c. Bij stroomuitval wordt de spanningsafgifte overgenomen door de EcoFlow Delta overgenomen in ongeveer 30 ms. Daarmee is deze unit niet geschikt voor een NAS of kritische pc-systemen. Je kunt hem ook op bouwlocaties, campings, garages, etc. gebruiken.

Er is een display met alle noodzakelijke info over laden en afname en via bluetooth of wifi kun je ook de EcoFlow-app raadplegen op je telefoon. Daarmee kun je ook instellingen als laadsnelheid en limieten regelen.

De EcoFlow Delta 2 functioneert correct en is van goede kwaliteit. Helaas krijgen we geen alarmbericht als de accu nagenoeg leeg is en voordat alles afgeschakeld wordt; dit zien we graag in de app en de unit toegevoegd. Ook zien we graag in de handleiding wat de optimale manier is van laden en ontladen om de levensduur van de accu te optimaliseren.


Product
EcoFlow Delta 2 1024Wh


4 sterren


Adviesprijs:
€ 1199,- extra accu € 799,-

Pluspunten:
* overal spanning
* goed draagbaar

Minpunten:
* basiscapaciteit beperkt
* niet geschikt voor kritische computersystemen