Apps voor het bijhouden van lijstjes en taken zijn er in alle soorten en maten. To-Do Blocks pakt het op een eigen manier aan.

Dennis Gandasoebrata

todoblocks 2

In deze app kun je je taken als blokken organiseren. Je werkt op deze manier blok voor blok. De volgorde bepaal je hierbij zelf. Je geeft elk blok een naam, kleur en herkenbaar pictogram.

Tegen uitstelgedrag heeft de app geen wapens in huis: als je niet aan het afronden van een blok toekomt, kun je het blok pauzeren of volledig uit de lijst verwijderen. Uiteraard gaan de makers er dan vanuit dat je begint aan het volgende blok en op een later moment op het eerdere blok terugkomt. Bij elke taak kun je een korte notitie voegen, bijvoorbeeld met aanvullende informatie om de taak goed af te ronden.

Het aantal instelmogelijkheden is verder beperkt. Via het tandwiel krijg je toegang tot een apart scherm met opties. Zo kun je snelle acties instellen: bijvoorbeeld het aanpassen van de blokvolgorde door lang te drukken op een knop. Ook is er ondersteuning voor een donkere modus. Ook prettig: de mogelijkheid om de geluidseffecten uit te schakelen, zodat je je niet na enige tijd begint te storen bij het voltooien van een taak.

 

To-Do Blocks – Tasks Tracker (via Google Play)

 

3 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger
Taal: Engels