Met Penbook gebruik je je iPad als digitaal notitieboek.

Dennis Gandasoebrata

penbook 2

Uiteraard beschik je al standaard over deze functionaliteit op de iPad, maar de makers van Penbook onderscheiden zich met een grote collectie standaardnotitieblokken waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit agenda’s, maar ook uit specifieke notitieblokken voor bijvoorbeeld middelbaar onderwijs. De software is overigens niet alleen beschikbaar voor iPad, maar ook geschikt voor iPhone.

Ben je niet tevreden over de standaardsjablonen, dan kun je ook een eigen ontwerp maken. Bovendien is het mogelijk om bestaande notitieblokken als basis te gebruiken en deze verder aan te passen aan je persoonlijke wensen. Heb je zelf al bestaande ontwerpen, dan kun je deze als pdf-bestand importeren en ook gebruiken. Op het moment van schrijven bestaat de database uit zo’n 400 sjablonen die je kunt gebruiken. Je kunt de notities maken met behulp van de stylus, maar ook met vingers.

Penbook heeft ook een ingebouwde zoekfunctie, waarmee je binnen je handgeschreven notities op zoek kunt gaan naar specifieke informatie. Om de informatie verder overzichtelijk te houden, is er ondersteuning voor tags. Ook hebben de makers onlangs ondersteuning ingebouwd voor linkshandigen.

Je mag de app gratis gebruiken in een gelimiteerde modus. Ben je tevreden, dan kun je de volledige versie aanschaffen.

 

Penbook (https://penbook.app)

 

4 sterren

 

Prijs:gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen:iOS 14.0 en hoger
Taal: Engels