Meer controle over het schermgedrag van je kinderen? Met Google Family Link kun je verschillende zaken in het oog houden.

Dennis Gandasoebrata

familylink 2

Hoewel de app al wat langer meegaat, heeft Google deze recentelijk onder handen genomen en vernieuwd.

Via de app kun je verschillende digitale gewoonten van gezinsleden controleren. Zo kun je voor andere gebruikers de schermtijd instellen. Bovendien kun je hier per app de tijdsduur opgeven, waarbij je bijvoorbeeld onderscheid maakt tussen het kijken van YouTube-video’s en het surfen over internet. Bovendien kun je voor sommige diensten, zoals Google Play Boeken, bepalen welk type content beschikbaar is.

Daarnaast heb je invloed op de functionaliteit van de apparaten die zij gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld voor de telefoon instellen of de locatie mag worden opgevraagd en welke app-rechten van toepassing zijn. Denk daarbij aan het wel of niet kunnen inschakelen van de camera of het blokkeren van toegang tot contacten en media. Via een overzichtskaart kun je niet alleen de actuele locatie van de individuele gebruikers opvragen, maar zie je meteen de batterijduur per apparaat. Handig als je wil voorkomen dat het toestel van de kinderen opraakt en daarmee de locatie niet meer beschikbaar is.

Alle informatie wordt getoond op drie tabbladen.

 

Google Family Link (via Google Play)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android
Taal: Nederlands, Engels