Soms is het prettig om naar iets uit te kijken: een verjaardag, een reünie of zelfs een simpele afspraak. Dat is precies waar de makers van Up Ahead op inspelen.

Dennis Gandasoebrata

upahead 2

Via de app kun je evenementen aanmaken en beginnen met aftellen. Het geheel vindt plaats in een kleurrijke omgeving. Zo kun je elk evenement een eigen kleur geven. Alle evenementen worden op het hoofdvenster getoond, zodat je in één oogopslag ziet wat je te wachten staat. Je kunt de evenementen ook opnemen op je thuisscherm, zodat je ze altijd in beeld hebt. Wil je helemaal niets missen, dan kun je het evenement toevoegen aan het vergrendelscherm. Daarbij kan ook een overzicht van alle evenementen op een rij worden getoond met op elke regel het bijbehorende aantal ‘terugteldagen’.

Net als in bepaalde games kun je in deze app functies ‘vrijspelen’ (unlocken). Als je meer evenementen hebt gemaakt, worden er meerdere patronen beschikbaar. Hiermee kun je een evenement vormgeven.

De app biedt een flink aantal aanpassingsmogelijkheden. Je kunt voor elk evenement een eigen pictogram kiezen, maar zelfs voor de app kiezen uit een van de 17 app-pictogrammen. De app maakt desgewenst een back-up van de evenementen en slaat deze op in je iCloud-account, waardoor ze bij een eventuele herinstallatie snel weer beschikbaar zijn.

 

Up Ahead (https://upaheadapp.com)PCA sterren 4 5 328

 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 15.0 en hoger
Taal: Engels