Verblijf je ergens zonder internet, dan is deze app prima tijdverdrijf. Je speelt Rummy Club namelijk offline tegen computergestuurde tegenstanders.

Maikel DIjkhuizen

Rummy Club 2

Overigens bevat de app ook een online modus. Je neemt het hierbij op tegen menselijke spelers. Zoals de naam al doet vermoeden, bootst deze app het bekende gezelschapsspel Rummikub na. De bedoeling is om als eerste veertien getalstenen kwijt te spelen door ze op het speelveld logisch te rangschikken. Gebruik eventueel een jokersteen om een bepaald getal te vervangen. In totaal circuleren er 106 stenen.

Heb je nog nooit Rummikub gespeeld? De app begint optioneel met een Nederlandstalige uitleg, al is die niet overal even duidelijk. De instructies bevatten namelijk codetaal. Gelukkig is de speelwijze nogal simpel. Je veegt een getalsteen namelijk naar de beoogde plek op het speelveld. Een smartphonescherm is hiervoor wat aan de krappe kant. Dat geldt met name voor mensen met wat dikkere vingers. Gebruik deze fraai vormgegeven app om die reden bij voorkeur op een tablet.

Het kleurrijke menu oogt nogal bombastisch. Neem daarom even de tijd om aan Rummy Club te wennen. Overigens kun je dit spel alleen in landschapsmodus spelen. Schakel in de instellingen desgewenst gepersonaliseerde reclame en de achtergrondmuziek uit.

PCA sterren 4 5 328

Rummy Club

4 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 11.0+
Taal: Nederlands