Ook Dyme begeeft zich al langer succesvol op de markt van financiële apps.

Dennis Gandasoebrata


dyme 2

De app toont alle abonnementen overzichtelijk in één weergave. Bovendien kun je de app koppelen met je bank, waardoor de financiële informatie grotendeels automatisch wordt ingevuld. Een prettige optie, die je in de praktijk tijd bespaart. Die koppeling kun je overigens op elk moment weer stopzetten. Op het moment van schrijven ondersteunt Dyme grote Nederlandse creditcardaanbieders en ruim 40 verschillende banken.

De app richt zich ook op het vinden van interessante overstapmomenten. Zo geeft Dyme advies wanneer je bijvoorbeeld goedkoper uit bent bij de overstap naar een andere internet- of telefonieaanbieder. Ook op het gebied van verzekeringen kun je in theorie besparen.
Prettig is de mogelijkheid om via de app abonnementen te kunnen annuleren. Eerst geef je aan welke abonnementen je wil opzeggen. Vervolgens wordt binnen de app een opzegbrief gegenereerd. Deze wordt ook naar de betreffende tegenpartij gestuurd.

De makers van Dyme verdienen geld via commissies: bij een succesvolle contractonderhandeling wordt een vergoeding in rekening gebracht. Bovendien is er een betaalde Premium-variant van de app beschikbaar. Zo kun je onder meer exports maken van financiële bestanden, bijvoorbeeld om verder te gebruiken in Excel. Ook kun je eigen categorieën aanmaken.

 

Dyme (https://dyme.app)

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (abonnementen beschikbaar)
Systeemeisen: Android varieert per apparaat, iOS 12.4 en hoger
Taal: Nederlands