Tijdschriftabonnementen, energiecontracten, telefoon en internet: er lopen verschillende vaste kosten. Met Sparky kun je deze kosten inzichtelijk maken.

Dennis Gandasoebrata


sparky

Dat inzicht helpt bij het optimaliseren van je uitgavenpatroon. De makers hebben aandacht besteed aan het invoeren van deze gegevens, iets wat voor veel gebruikers weinig uitnodigend is. Zo hoef je een minimum aan data op te geven, waaronder titel, bedrag en datum.

Om te helpen bij het maken van een realistisch budget, kun je met de app berekenen hoeveel vrije ruimte je per maand hebt. Je kunt de verschillende uitgaven in eigen categorieën indelen, zodat je hier bij het optimaliseren op kunt sturen. Handig is de weergave Collection, waarin je in één overzicht alle gegroepeerde uitgaven ziet. Je kunt de prijzen inzichtelijk maken voor verschillende perioden, zoals maandelijks, per kwartaal of jaarlijks. Via de tab Forecast zie je een voorspelling van komende uitgaven.

De app ondersteunt widgets, zodat je de belangrijke informatie altijd op het thuisscherm kunt tonen. De informatie over de uitgaven kun je vergrendelen door gebruik te maken van Face ID en Touch ID. Wel even opletten: je hebt een relatief recente versie van iOS nodig om deze app te kunnen gebruiken.

 

Sparky – Expense Tracker (via App Store)

 

4 sterren

 

Prijs: € 1,19
Systeemeisen: iOS 16 en hoger
Taal: Engels, Nederlands