We kennen het allemaal: een etentje, een uitje of andere gezamenlijke activiteit waarbij de kosten worden verdeeld onder de aanwezigen.

Dennis Gandasoebrata


wiebetaaltwat 2

Met de app WieBetaaltWat kun je deze kosten inzichtelijk maken en relatief eenvoudig verdelen. Je mag de app gratis gebruiken.

De app komt vooral van pas bij afgebakende activiteiten, bijvoorbeeld een vakantie. Je maakt dan en een nieuw project aan (in WieBetaaltWat ‘lijstjes’ genoemd) en bepaalt welke deelnemers betrokken zijn. Ieder houdt vervolgens de gemaakte kosten bij. Op elk moment kun je de balans bekijken. Aan het einde van de activiteit kun je de eindafrekening opmaken. Je ziet dan wie er moet betalen en welke personen geld terugkrijgen. De app ondersteunt overigens meerdere valuta: een handige optie met het oog op de vakanties.

Over vakanties gesproken: de makers hebben ervoor gezorgd dat de app ook offline werkt, dus je hoeft niet altijd een (mobiele) dataverbinding te hebben. Voor het maken van eenvoudige berekeningen is een rekenmachine via de app beschikbaar.

Om de uitgaven uiteindelijk te verrekenen, kun je het bedrag via een betaaldienst zoals iDEAL afhandelen. Aan het einde van de verrekening kun je een PDF van alle uitgaven downloaden, bijvoorbeeld voor gebruik in de administratie.

 

WieBetaaltWat (https://wiebetaaltwat.nl)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Android varieert per apparaat, iOS 12 en hoger
Taal: Engels, Nederlands