Als je behoefte hebt aan een programma waarmee je veel verschillende soorten informatie kunt beheren, is Data Crow het bekijken waard.

Door: Dennis Gandasoebrata

Met dit open-source programma kun je uiteenlopende media onderhouden via een centrale locatie. Je mag het programma gratis gebruiken.

datacrow 2

De makers hebben extra veel aandacht besteed aan het kunnen aanpassen van de gebruikersomgeving. Een slimme en ook logische keuze: afhankelijk van het materiaal dat je beheert, kan een aangepaste weergave goed van pas komen. Je staat er daarbij niet alleen voor. Om je snel op weg te helpen, kun je in het programma gebruikmaken van een aantal standaardmodules. Zo kun je relatief snel een systeem voor het beheer van bijvoorbeeld boeken of muziekalbums opzetten.

De echte kracht wordt duidelijk bij het zelf opzetten van een module, waarbij je de gewenste weergave zelf bepaalt. Via het programma kun je verschillende bestaande diensten doorzoeken en raadplegen (bijvoorbeeld diensten voor films of diensten voor games). Aan de linkerzijde vind je de verschillende categorieën, waarop je eenvoudig kunt sorteren.

Er is ook een portable versie van het programma beschikbaar: je hoeft hierbij het programma niet te installeren, maar kunt het gewoon starten en direct gebruiken. Na gebruik sluit je het af en blijven er geen ongewenste ‘restjes’ achter op het systeem.


Product: Data Crow, https://datacrow.org



3 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* uitgebreide filtermogelijkheden
* portable versie beschikbaar
* koppeling met bestaande systemen
Minpunten: 
* soms wat traag op het testsysteem