FIFA staat vooral bekend als voetbalgame voor diverse spelcomputers als de Sony PlayStation en de Microsoft Xbox, maar er bestaat ook een mobiele app die je op je Android-smartphone of iPhone kunt spelen.

Maikel DIjkhuizen

FIFA Voetbal 2

Zodra je FIFA Voetbal voor de eerste keer opent, ga je eerst oefenen. De bediening op een aanraakscherm met verschillende virtuele joysticks en veegbewegingen is namelijk wel even wennen. Reserveer hiervoor voldoende tijd. Na de nodige pass-, schiet-, dribbel- en verdedigingsoefeningen is het tijd voor het echte werk.

De bedoeling is dat je een ideaal team samenstelt. Door wedstrijden te winnen, kun je steeds betere en bekendere spelers aantrekken. Verbeter het spelniveau van je spelers bovendien via trainingen. Daarmee verhoog je de kans op een overwinning.

De gebruikersomgeving biedt een heleboel opties, waardoor deze app ietwat rommelig oogt. Nieuwe gebruikers dienen zich eerst door de uitgebreide introductie te worstelen. Zodra dat eenmaal is gebeurd, speel je wedstrijden in landschapsmodus. Voor mobiele begrippen zijn de beelden behoorlijk realistisch. Een smartphone-scherm is wel wat aan de krappe kant, dus speel wedstrijden bij voorkeur op een tablet. Neem het op tegen bekenden of computergestuurde tegenstanders.

Houd er rekening mee dat FIFA Voetbal op de achtergrond regelmatig nieuwe data downloadt. Reserveer om die reden voldoende opslagruimte op het mobiele toestel.

FIFA Voetbal

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12.2+
Taal: Nederlands