Need for Speed is al jarenlang een populaire racegame voor pc’s en spelcomputers. Met de app Need for Speed: NL Racing speel je het videospel eventueel ook op een smartphone of tablet.

Maikel DIjkhuizen

Need for Speed NL Racing 2

 Vanwege al het grafische spektakel neemt dit spel veel opslagruimte in beslag. De straatcircuits en auto’s zijn werkelijk een lust voor het oog. Zodra je de app opstart, rijd je eerst een trainingsrondje. Gasgeven gaat vanzelf, dus in feite hoef je alleen maar te sturen. Dat klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. De raceauto reageert namelijk behoorlijk fel op veegbewegingen van beide duimen, waardoor je als nieuwe speler al gauw naast de weg belandt. Oefening baart gelukkig kunst, want de besturing went snel.

Bovendien schakel je via de instellingen desgewenst alternatieve besturing in. Stuur in dat geval door het mobiele toestel te kantelen. Gaat het nog niet snel genoeg? Veeg omhoog om het gaspedaal volledig in te trappen. Probeer tijdens het racen de opgetrommelde politie van je af te schudden.

Vanwege de hoge snelheid en de prachtig uitgewerkte straatcircuits is Need for Speed: NL voor elke autosportliefhebber een absolute aanrader. Een leuke aanvulling is dat er een Nederlandstalige verhaallijn in het spel is verwerkt. Dat maakt het verleidelijk om steeds door te spelen.

.

PCA sterren 5 327


Need for Speed: NL Racing

5 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 9.0+
Taal: Nederlands