Als je vaak werkt aan Engelstalige teksten en graag wat ondersteuning hebt bij de controle ervan, mag Grammarly Keyboard & Editor op de iPhone of iPad niet ontbreken.

Dennis Gandasoebrata


grammarly 2

Grammarly helpt met het controleren van je teksten, op basis van vooraf opgegeven variabelen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat de teksten zakelijk moeten zijn of juist compact en laagdrempelig. Er wordt niet alleen grammaticaal gecontroleerd, maar ook op leesbaarheid en zinsopbouw. Bovendien heb je toegang tot een lijst met synoniemen, waaruit je tijdens het schrijven van een tekst kunt kiezen. Schrijf je een tekst, dan kan Grammarly voorspellingen doen welke woorden je waarschijnlijk hierna gebruikt, zodat je deze alleen nog maar hoeft aan te tikken. Grammarly Keyboard & Editor werkt met de verschillende apps die je binnen iOS gebruikt.

Gratis is Grammarly niet. Wil je alle functionaliteit, dan betaal je maandelijks zo’n dertig euro. De kwaliteit van het programma en de verbeteringen en suggesties die het doet, maken veel goed. Je mag het programma op verschillende apparaten gebruiken en aanmelden met je account. In de nieuwste versie is ondersteuning voor widgets toegevoegd. Deze geven vanaf het thuisscherm onder meer statistieken weer en tonen een lijst van recente teksten waaraan je hebt gewerkt. Bovendien is er een focusmodus, waarbij je tijdens het schrijven niet wordt afgeleid.

 

Grammarly Keyboard & Editor (via App Store)

 

4 sterren

 

Prijs: € 30,- per maand
Systeemeisen: iOS 14 en hoger
Taal: Engels