De makers van Bear maken een app waarmee je je gedachten op een rij kunt zetten.

Dennis Gandasoebrata


bear 2

De app biedt een focusmodus, die ervoor zorgt dat je zo min mogelijk afleiding hebt tijdens het schrijven. Je bepaalt zelf welke uitstraling elke notitie heeft. Zo kun je korte lijstjes maken zonder enige opsmuk, of juist kiezen voor een eigen thema en typografie, waarmee je de notities een eigen uitstraling geeft.
Berichten die je vaak wilt lezen of wilt aanvullen, kun je bovenin de lijst vastpinnen.

Er is zowel een gratis als betaalde variant van de app beschikbaar. Met de gratis versie kun je een aardig eind komen, maar voor meer gevorderde functies ben je al snel aangewezen op de betaalde versie.
Met Bear Pro kun je onder meer je notities versleutelen en aan het zicht onttrekken. Je krijgt toegang via een wachtwoord of via Face of Touch ID.
Opvallend is de brede ondersteuning voor bestandsformaten als je je notities besluit te exporteren. Zo kun je je krabbels onder meer opslaan als pdf-, Word- en jpg-formaat. Ook kun je ze als HTML-bestand voor online gebruik exporteren. Bear ondersteunt iCloud: je kunt je notities via de cloud opslaan en met andere apparaten synchroniseren.

 

Bear (https://bear.app)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (betaalde versie € 1,50 per maand)
Systeemeisen: iOS 11 en hoger
Taal: Engels