Goede voornemens passen ook bij deze tijd, bijvoorbeeld om meer aan sport te doen of nu eindelijk te stoppen met roken. De app Streaks probeert hierin een steuntje in de rug te geven.

Dennis Gandasoebrata


streaks 2

Plat gezegd gaat het hier ook om een To Do-app, maar deze app is gericht op het behalen van persoonlijke doelen. De app ondersteunt ook gedeelde taken, zodat je gezamenlijk aan een voornemen kunt werken.

Je kunt per dag 24 taken bijhouden. Dat gaat grotendeels handmatig, maar de makers hebben ook gewerkt aan koppelingen met andere apps, zodat het bijhouden deels uit handen wordt genomen. Goed voorbeeld hiervan zijn sportieve taken. Wanneer je deze hebt gekoppeld aan de ingebouwde app Gezondheid, worden ze automatisch als ‘voltooid’ gemarkeerd als het zover is. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om taken te maken die per keer een bepaalde periode in beslag nemen, bijvoorbeeld tanden poetsen of mediteren.

Er is veel aandacht besteed aan statistieken, die inzichtelijk maken hoe je presteert over alle taken. Zoals je van een dergelijke app mag verwachten, kun je de omgeving aan je persoonlijke voorkeur aanpassen. Er worden zo’n 80 kleurenthema’s meegeleverd waaruit je kunt kiezen. Ook kun je elke taak van een eigen pictogram voorzien, zodat je deze gemakkelijk herkent.

 

Streaks (https://streaks.app)

 

3 en half sterren

 

Prijs: ca € 6,-
Systeemeisen: iOS 14 en hoger
Taal: Engels