Vooral tijdens de feestdagen zijn velen van ons in de weer met lijstjes.

Dennis Gandasoebrata


todoist 2

Bijvoorbeeld voor het opslaan van cadeauwensen of het bijhouden van taken die nog snel moeten worden afgerond. Apps waarmee je lijstjes bijhoudt, zijn er volop. Toch valt Todoist in positieve zin op. Je kunt er allerhande lijstjes mee bijhouden. De lijstjes hoeven bovendien niet op zichzelf te staan, maar kunnen deel uit maken van je dagplanning.

Heb je tijdgebonden taken, die op een specifiek moment worden uitgevoerd, dan kan Todoist je een herinnering tonen. Er is ook ruimte voor het toevoegen van ad-hoc taken die je te binnen kunnen schieten. Die taken hoef je overigens niet voor jezelf te houden, maar kun je ook in een groepsverband met anderen delen en zo gezamenlijk aan taken werken. Todoist kan de taken ook interpreteren en ze op basis hiervan instellen. Maak je bijvoorbeeld een taak aan ‘Dagelijks om 12.00 uur e-mail controleren’, dan wordt de taak automatisch ingepland op het genoemde tijdstip.

In de loop van de tijd hebben de makers de functies gestaag uitgebreid. Zo kun je ondertussen gebruikmaken van sjablonen, die voor zowel zakelijke als privé-taken beschikbaar zijn. De app ondersteunt ook een beloningssysteem, dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om een doel te bereiken.

 

Todoist (via App Store)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 14 en hoger
Taal:Engels, Nederlands