Werk je vaak met een calculator en ben je toe aan extra functionaliteit ten opzichte van de standaard rekenmachine?

Dennis Gandasoebrata

calcsmos 2

De makers van het nieuwe Calcsmos brengen een alternatieve rekenmachine uit, die zich vooral onderscheidt op het gebied van aanpassingsmogelijkheden. Zo kun je de rekenmachine aanpassen met een eigen kleurenschema, thema en indeling. Bovendien kent de rekenmachine extra ‘modules’ met aanvullende functionaliteit, bijvoorbeeld voor het omrekenen van eenheden.

Calcsmos houdt een geschiedenis bij van voorgaande berekeningen. Je kunt deze in een tijdlijn terugkijken en opnieuw ophalen. Bovendien kun je eerdere calculaties naderhand aanpassen en opnieuw berekenen. Van berekeningen die je bijvoorbeeld vaak gebruikt, kun je een widget maken. Deze is vervolgens eenvoudig toegankelijk via het thuisscherm van je telefoon.

Bij het gebruik kun je onderscheid maken tussen verschillende ‘profielen’, door Calcsmos aangeduid met ‘Spaces’. Zo kun je bijvoorbeeld een space maken voor winkelen en budgetten voor cadeaus. De gegevens kunnen desgewenst worden opgeslagen via iCloud, zodat je ze altijd via de cloud kunt oproepen.
Op het moment van schrijven is het aantal extra functies – zoals omrekenen van eenheden of het berekenen van een fooi – nog beperkt. Naar verwachting wordt die set in de komende periode uitgebreid.


Product: Calcsmos (https://www.waterworld.com.hk/calcsmos)


3 sterren

Prijs: gratis 
Systeemeisen:iOS 15.0+
Taal: Engels